Αρχική σελίδα

Εταιρική ταυτότητα

Έργα μας

FAQ

Επικοινωνία

Σταμαθιουδάκη 100

2831026111

alumincoaerakis@gmail.com

Συνθετικά Κουφώματα πέργκολες αλουμινίου
Home

FAQ


FAQ - Απαντήσεις σε συχνές σας ερωτήσεις

Τι είναι  το αλουμίνιο

Το αλουμίνιο ή αργίλιο (Al) είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Κατά βάρος αποτελεί περίπου το 8% του στερεού φλοιού της. Η κύρια πηγή για τη βιομηχανική παραγωγή του μετάλλου είναι ο βωξίτης που μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο. Το μεταλλικό αλουμίνιο έχει μεγάλη ικανότητα στο να αντιστέκεται στη διάβρωση. Αυτό στην ουσία συμβαίνει γιατί με την έκθεση του μετάλλου στην ατμόσφαιρα σχηματίζει στιγμιαία ένα λεπτό επιφανειακό, μη ορατό, στρώμα οξειδίου του, που εμποδίζει τη βαθύτερη διάβρωσή του (φαινόμενο της παθητικοποίησης). Επίσης, εξαιτίας της σχετικά χαμηλής του πυκνότητας και της μεγάλης του ικανότητας να δημιουργεί μεγάλη ποικιλία κραμάτων, έγινε στρατηγικό μέταλλο για την αεροδιαστημική και όχι μόνο βιομηχανία. Η δυνατότητά του αλουμινίου να είναι πρακτικά αδιάβρωτο στις καιρικές συνθήκες, το καθιστούν κατάλληλο υλικό ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών.


Γιατί να επιλέξουμε αλουμίνιο


Το αλουμίνιο είναι σήμερα το πλέον ιδανικό υλικό για οικοδομικές εφαρμογές και αποτελεί τη βασική ύλη κατασκευής κουφωμάτων, αφού προτιμάται από το 75% των καταναλωτών. Το αλουμίνιο είναι οικολογικό υλικό φυσικής προέλευσης που υπάρχει άφθονο στη φύση, είναι μη τοξικό, 100% ανακυκλώσιμο, με αποτέλεσμα να μην επιδρά αρνητικά στην υγεία και το περιβάλλον. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή, τόσο στη χρήση, όσο και στο πέρασμα του χρόνου εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής στο κούφωμα. Πρόκειται για υλικό υψηλής αισθητικής που μπορεί άνετα μα χρησιμοποιηθεί τόσο σε μοντέρνες, όσο και σε παραδοσιακές κατασκευές. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Τα κουφώματα αλουμινίου διαθέτουν άριστη τελική εμφάνιση, που οφείλεται τόσο στο σχεδιασμό τους όσο και στη δυνατότητα βαφής τους. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωματισμών και υφής των χρωμάτων μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ηλεκτροστατική βαφή, ανοδίωση για μεταλλική υφή ακόμη και σε βαφές απομίμησης ξύλου. Επίσης είναι κατάλληλο για περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Είναι προϊόν που παράγεται και μεταποιείται στην Ελλάδα.


Τι είναι η θερμοδιακοπή


Θερμο-διακοπή σε ένα κούφωμα σημαίνει το σταμάτημα ή καλύτερα η μείωση της μεταφοράς ενέργειας (θερμότητας) που αφορά το πλαίσιό του. Αυτό επιτυγχάνεται με το διαχωρισμό των προφίλ του σε 2 μέρη (εσωτερικό και εξωτερικό) και την ενδιάμεση προσθήκη πολυαμιδίου έτσι ώστε να απομονώνεται πλήρως η εσωτερική από την εξωτερική του επιφάνεια.Το πολυαμίδιο είναι υλικό που έχει υψηλές επιδόσεις σε ότι αφορά τη μηχανική αντοχή, στις χημικές επεξεργασίες και στη θερμική μόνωση. Ένα θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα ουσιαστικά απομονώνει το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, εμποδίζοντας την μεταφορά θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η χρήση συσκευών θέρμανσης και ψύξης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων.Ποια τα κριτήρια επιλογής κουφώματος

Κατά την επιλογή ενός κουφώματος θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 Οι διαστάσεις και ο τύπος του κάθε κουφώματος (ανοιγόμενο, συρόμενο, με θερμοδιακοπή ή συμβατικό), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος σας και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και ο προσανατολισμός του σπιτιού.

 Η επιλογή κατάλληλων υαλοπινάκων, καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απώλεια ενέργειας και το εισερχόμενο φως.

 Το κούφωμα να προσφέρει υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης.

 Οι διαστάσεις και τα πάχη του συστήματος να καλύπτουν το επιλεγμένο άνοιγμα, ώστε το κούφωμα να είναι εντός προδιαγραφών.

 Να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, τον μηχανικό και τον κατασκευαστή των κουφωμάτων ώστε να αποφασιστεί από κοινού η επιλογή κατάλληλου συστήματος που θα καλύπτει τις προδιαγραφές θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας του σπιτιού.

 Το κούφωμα να συνεργάζεται άψογα με πιστοποιημένα εξαρτήματα, καθώς επηρεάζουν άμεσα την απόδοση και λειτουργία του.

 Τα αποτελέσματα των μετρήσεων και η απόδοση του κουφώματος που αναφέρονται στο πιστοποιητικό των δοκίμων του να καλύπτουν τις ανάγκες της εφαρμογής.


Ποια τα οφέλη των ενεργειακών κουφωμάτων

Η μείωση της απώλειας θερμότητας έχει ως συνέπεια, οι εσωτερικές επιφάνειες του κουφώματος να διατηρούνται θερμότερες κατά τη διάρκεια του χειμώνα (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 0oC, εσωτερική θερμοκρασία 20oC) και δροσερότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 40oC, εσωτερική 20oC).

Η αποτελεσματικότερη θερμομόνωση και αεροστεγανότητα, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε μείωση των δαπανών και προστασία του περιβάλλοντος.

Τα ενεργειακά κουφώματα ελαχιστοποιούν την παρουσία του φαινομένου των υδρατμών (υγροποιημένου θερμού αέρα πάνω σε ψυχρή επιφάνεια) στην εσωτερική επιφάνειά τους, όταν υπάρχει μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος.


Με ποιο τρόπο συντηρούνται τα κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν οι επικαθήσεις σκόνης ή άλλων ρύπων είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων.


Πότε θα πρέπει να αποφασίσω για τα κουφώματα του σπιτιού μου

Η παραγγελία μας για την κατασκευή των κουφωμάτων που προορίζονται να τοποθετηθούν σε μία νέα κατοικία ή να αντικαταστήσουν άλλα λόγω παλαιότητας ή ακαταλληλότητας, αποτελεί μία σημαντική δαπάνη.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις προδιαγραφές, που αφορούν την:

Η απόφαση είναι καθοριστική, με δεδομένο ότι ο μέσος χρόνος ζωής ενός κουφώματος, κυμαίνεται στα 20 με 25 έτη.

Δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει να επιλέγεται ο τύπος των κουφωμάτων όταν πλέον τα κτισίματα έχουν ολοκληρωθεί. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής παρακολουθώντας την πορεία των εργασιών στην οικοδομή, πολλές φορές βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώνει ότι τα "πράγματα" δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που τα είχε σχεδιάσει.

Για τον λόγο αυτό οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν πριν από την έναρξη του χτισίματος. Οι αποφάσεις αφορούν συνεννοήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τον μηχανικό και τον αρχιτέκτονά κατά την εκπόνηση της μελέτης των σχεδίων των χώρων.

H απόφαση για το πλέον κατάλληλο τύπο των κουφωμάτων και η τελική επιλογή για να είναι επιτυχής, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με:

Ο οικονομικός παράγοντας είναι πάντοτε ένα βασικό κριτήριο επιλογής συστήματος, όπως επίσης η απόσβεση του κόστους, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Γιατί υπερέχουν τα κάγκελα αλουμινίου έναντι των άλλων υλικών

Τα κάγκελα αλουμινίου υπερέχουν έναντι άλλων υλικών λόγω της αντοχής τους, της αισθητικής και των πολλαπλών σχεδίων που μπορούν να κατασκευαστούν. Συνοδεύονται από πληθώρα εξαρτημάτων, προσφέροντας λύσεις για πολλαπλές κατασκευές, με ιδιαίτερη ευκολία στην τοποθέτηση καθώς και με μέγιστη προστασία κατά της διάβρωσης. Παράλληλα, διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση, καθώς έχουν υποστεί την διαδικασία της επιφανειακής επεξεργασίας για παραθαλάσσια κλάση (seaside class). 

Πόσος είναι ο χρόνος αντοχής ενός κουφώματος αλουμινίου

Σύμφωνα με τις μηχανικές δυνατότητες του υλικού, ο χρόνος αντοχής μιας κατασκευής από αλουμίνιο είναι απεριόριστος. Ωστόσο ακόμη και αν το βασικό τμήμα του κουφώματος έχει όλες τις προδιαγραφές για να παραμείνει άφθαρτο, τα λοιπά εξαρτήματα και οι γειτονικοί χώροι μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα με αποτέλεσμα ύστερα από 20-30 χρόνια να απαιτείται μερική ή ολική αντικατάστασή τους.